Werkgroep Coventry gebed

106De werkgroep Coventry gebed houdt zich bezig met de organisatie van dit gebed voor vrede en verzoening dat sinds begin mei 2014 elke vrijdag plaatsvindt in de dagkapel van de Johannes de Doperkerk. In maar liefst 160 landen wordt iedere vrijdagmiddag om 12.00 uur in een vergelijkbare vorm een gebedsviering voor vrede gehouden, waardoor mensen zich over de hele wereld met elkaar verbonden weten.

Het gebed is na de 2e Wereldoorlog ontstaan in de Engelse stad Coventry. Daar werd in november 1940 tijdens het bombardement op de stad ook de St. Michael kathedraal verwoest werd. De inwoners van Coventry weigerden zich na het Duitse bombardement op hun stad en de verwoesting van hun kathedraal te laten meeslepen in de orgie van wraak en geweldsdenken die Europa in de jaren daarna in de ban hield. Zij zochten contact met verwoeste Duitse steden zoals Kiel, Dresden en Berlijn. Zo ontstond het initiatief tot een voortdurend gebed voor Vrede en Verzoening.

Wageningen, Stad van de Bevrijding, heeft ook onder het oorlogsgeweld geleden. De Grote Kerk liep tot tweemaal toe grote schade op, de Johannes de Doperkerk verloor zijn toren en de Doopsgezinde Kerk en de synagoge werden volledig verwoest. De Raad van Kerken heeft besloten ook in Wageningen met het oecumenische Coventry gebed te starten. Er is een werkgroep gevormd en er is een behoorlijke groep van mensen die nu en dan bij de gebedsviering willen voorgaan. Het gebed wordt iedere vrijdag om 12.00 uur gehouden in de dagkapel van de Johannes de Doperkerk.

Contactpersoon: Martin Keijbets
E-mail:  m.keijbets@hetnet.nl
Tel.:  0317-411109

Nieuwsberichten van de werkgroep:

Aandacht in Duitsland voor Coventrygebed in Wageningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s